Obiskal nas je Slavko Pregl

17. septembra se je rodil in tudi umrl slovenski mladinski pisatelj France Bevk, ki je izjavil, da je dobra knjiga ZLATA KNJGA. Iz te modrosti sta se rodila dva pojma:

  • DAN ZLATIH KNJIG (17. september)
  • ZLATI BRALEC (zvesti in hkrati najboljši bralec za bralno značko).

17. september je tudi začetek branja za bralno značko. To bralno gibanje, nad katerim bedi Društvo Bralna značka Slovenije- ZPMS, letos praznuje 60. obletnico.

Pred 60 leti so podelili prva priznanja za branje, in sicer v obliki značke s Prežihovo podobo.  Zgodilo se je na Koroškem, pobudnika pa sta bila pisatelj Leopold Suhodolčan in profesor slovenščine Slavko Kotnik.

17. 9. 2020 smo praznovali tudi na naši šoli. Našemu bralnemu praznovanju v telovadnici sta se pridružila tudi:

  • Slavko Pregl, pisatelj z velikim literarnim opusom (Za mladinsko literaturo je prejel med drugimi tudi Levstikovo nagrado, Večernico in Desetnico.),
  • Ani Korošec, predstavnica Društva Bralna značka Slovenije (Društvo Bralna značka Slovenije že vrsto let vsem šolam v Sloveniji preskrbi knjigice za prvošolce, Hofer pa je glavni sponzor.).

Na koncu tega prazničnega srečanja so vsi PRVOŠOLCI naše šole prejeli slikanico SMEJALNIK IN CVILILNA ZAVORA, ki jo je napisal naš gost Slavko Pregl, ilustriral pa Kostja Gatnik.

VSI učenci,

še posebej pa PRVOŠOLCI,

vabljeni,

da se pridružite k BRALNEMU MARATONU za bralno značko!

Zapisala Magda Opara

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost