Obisk Goethe Instituta v Ljubljani

Datum : 30. 9. 2020

OBVESTILO

V petek, 2. oktobra 2020, načrtujemo obisk Goethe Instituta v Ljubljani. GI organizira Goethe-Kino za osnovnošolce: ogled filma »Sputnik« z delavnicami.

Zaradi priporočenih varnostnih ukrepov je skupina zelo majhna – peljemo le učenke in učence 6. in 7. razreda, ki letos obiskujejo nemščino, t.j. 7 otrok.

Ob prihodu na GI nam bodo izmerili vročino, maske so obvezne. Otroci naj imajo s seboj copate, zvezek za nemščino in kakšno pisalo. S seboj bomo vzeli šolsko malico. Otroci naj imajo s seboj še kakšen prigrizek, saj ne bomo imeli kosila. Delavnice na GI potekajo od 9.30 do 13h.

Odhod v Ljubljano:          ob 8.00

Vrnitev na Mirno:            okrog 14h

Lep pozdrav,

Simona Koščak, prof. nemščine

Film Sputnik

9. novembra 2019 je minilo 30 let, odkar je padel zid med Vzhodnim in Zahodnim Berlinom. Ob tej priložnosti želimo povabiti osnovnošolce razredne stopnje, da si pri nas na Goethe-Institutu Ljubljana ogledajo film Sputnik.
 
Vas v NDR jeseni leta 1989: s svojim dragim stricem Mikom in dvema prijateljema Friderike izdeluje raketo. Vesela vesoljska igra se nepričakovano prekine: Mike je vložil prošnjo za odhod v tujino in mora v nekaj urah zapustiti državo. Friderike je neutolažljiva zaradi izgube. Vaški policist jo nenehno nezaupljivo opazuje, vendar je odločena, da svojega strica privede nazaj ter s svojima prijateljema izdela stroj, s katerim ga bo lahko z Zahoda enostavno pripeljala nazaj v staro domovino.
 
Pred projekcijo filma želimo učence na 45-minutni delavnici pripraviti na vsebino filma, z njimi na ustvarjalen način obdelati zgodovinsko ozadje ter jih seznaniti s tematiko delitve Nemčije.
Po filmu bomo imeli še drugo delavnico, na kateri se bomo pogovarjali o filmu ter reševali kratke naloge, v katerih bomo preverjali svoje razumevanje, obravnavali vsebino in bogatili besedni zaklad.
 

CILJI

– posredovanje znanja o zgodovini delitve Nemčije
– razširitev znanja o družbi in kulturi
– razširitev besednega zaklada

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost