Svetovalna služba – vzgoja za internet

 
Vzgoja za internet: Izobraževalni spletni seminar za starše otrok od 1. do 6. razreda

Safe.si bo 20. oktobra ob 18. uri pripravil 60 minutni spletni seminar na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 1. do 6. razreda. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Na spletnem seminarju »Vzgoja za internet« želimo izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na daljavo, ki so pomembni za starše otrok od 1. do 6. razreda. Prav tako pa se bomo med predavanjem dotaknili tudi drugih aktualnih tem. Predstavili vam bomo nasvete za lažje shajanje z internetom – ogledali si bomo, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognete spletnim tveganjem ter spoznali nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij. Govorili bomo o neprimernih in škodljivih objavah, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), uporabi programov za filtriranje vsebin in sledenje otrokom, prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu. Spletni seminar, ki ga organiziramo, je drugi v seriji seminarjev za starše ob začetku šolskega leta 2020/2021. V mesecu septembru smo namreč že izvedli spletni seminar za starše otrok in dijakov od 7. razreda do konca srednje šole. Posnetek seminarja si lahko ogledate tukaj.

Več informacij o dogodku: https://safe.si/novice/vzgoja-za-internet-izobrazevalni-spletni-seminar-o-varni-in-odgovorni-rabi-interneta-za

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije spletnega predavanja pa se je treba na dogodek prijaviti.

Prijavite se na spletni seminar
 

Imate tudi vi majhnega otroka? Ali že uporablja tablico oz. pametni telefon za igranje igric, gledanje risank? Ali vas je strah, da bi bil vaš otrok na internetu izpostavljen vsebinam, ki so zanje neprimerne? Potem je naš priročnik z 10 praktičnimi nasveti, kako otroka varno vpeljati v digitalni svet, kot naročen za vas.

Priročnik vsebuje 10 praktičnih nasvetov, ki bodo staršem pomagali pri varnem vstopu njihovih otrok v digitalni svet. Priročnik si lahko ogledate v elektronski (PDF) obliki.

Priročnik (in ostala Safe.si gradiva) lahko brezplačno naročite v tiskani obliki preko obrazca.

Naročite brezplačna Safe.si gradiva

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost