KARIERNA ORIENTACIJA (9. razred)

Dragi devetošolec, devetošolka.

Bliža se čas izbire poklica in nadaljnjega šolanja. Glede na razmere vam pošiljamo nekaj informacij in vsebin z namenom, da si jih doma s starši pogledate. Da bo tvoja izbira pravilna in premišljena, si lahko v priloženem dokumentu spodaj ogledaš in pridobiš kar nekaj informacij o različnih poklicih. Zato kar pogumno klikni in si preberi vse kar te zanima.

Obenem pa boš tukaj našel tudi pomembne podatke o različnih srednjih šolah. Nekatere šole že v tem in naslednjem tednu organizirajo virtualne dneve odprtih vrat (katere šole so to, boš našel v priloženem dokumentu z vsemi potrebnimi informacijami), kjer bodo predstavili šolo, programe in ostale pomembne informacije. Če program šolanja oziroma šola, ki te še posebej zanima organizira takšen dogodek, toplo vabljen, da se ga udeležiš in tako dobiš informacije s prve roke ter morda tudi že odgovor na kakšno vprašanje, ki se ti poraja.  

Seveda pa bomo ob ponovnem prihodu v šolo skupaj »v živo« v razredu  in na roditeljskem sestanku, predstavili vse korake potrebne za čim lažji prehod v srednjo šolo.

POKLICNA ORIENTACIJA – 9. razred

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost