Mednarodni dan strpnosti

MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO

 V letošnjem šolskem letu smo se učiteljice 1., 2., in 3. razredov vključile v človekoljuben projekt pod okriljem Izobraževalnega centra EKSENA. Projekt je potekal v tednu mednarodnega dneva strpnosti, ki je bil 16. novembra 2022. 

Ob dnevu strpnosti smo z učenci poglobili znanje o pomenu strpnosti, izpostavili pa smo tudi problematiko nestrpnosti. Seznanile smo jih z definicijo strpnosti, zapisano v Unescovi deklaraciji o načelih strpnosti, ki pravi, da je strpnost medsebojno spoštovanje, kjer drug drugega spoštujemo, kljub temu, da smo si različni. Letošnja tema je bila »Lepa beseda lepo mesto najde«. Skozi pogovor in branje knjig smo skupaj ugotovili, da je strpnost nekaj, kar je potrebno gojiti, o njej razmišljati, in jo znati ob življenjskih situacijah pokazati na pravi način. S to mislijo smo tudi likovno poustvarjali. 

V današnjem svetu je biti strpen dobrodošlo, saj tako lažje živimo v sobivanju z drugimi. Ena lepa beseda je včasih dovolj, da nekomu polepša jutro, dan ali večer. Sklenili smo, da se bomo trudili vsak dan najti lepo besedo in z njo nekoga osrečili.

 Koordinator projekta: Barbara Jazbinšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost