OŠPP – tradicionalni slovenski zajtrk

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V OŠPP

V petek, 18. 11. 2022, smo imeli naravoslovni dan. Pogovarjali smo se o lokalno pridelani hrani ter pomenu mleka za zdravje.

Že dan prej nam gospa iz kmetije Brajer predstavila pridobivanje mleka na njihovi kmetiji. Preizkusili smo se v molži, naše brbončice pa razvajali z okusno skuto, mladim sirom in svežim mlekom.

V petek smo poglobili naše znanje in iz domačega mleka sami naredili skuto. Seveda smo poizkusili tudi sirotko. Je kar zanimivega okusa.

Da pa bi dan naredili kar se da poseben, smo iz sveže skute pripravili in spekli skutno-jabolčni zavitek. Z veseljem smo pomagali pri zlaganju plasti zavitka. Najbolj pa nam je šlo v slast poskušanje končnega izdelka. Res je bil dober!

Dan je bil zanimiv, poučen in poln okusnih dobrot.

 

                                                                                                                                              Učenci NIS1 in NIS2 z učitelji

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost