Skoči na glavno vsebino

Moja Mirna

Literarni zbornik Osnovne šole Mirna ob 10. obletnici ustanovitve Občine Mirna

Naša Mirna

Občina Mirna je praznovala 10. rojstni dan. Ob obletnicah se pogosto spominjamo pomembnejših dogodkov. Tokrat jih ne bom naštevala. Mogoče bo to ob kakšni drugi priložnosti.

Mirna je občina, ki ni mirna. Sama pokrajina je razgibana. Ljudje hitijo po vsakdanjih opravkih, v službe, šole … Nad Mirno pa Speča lepotica bdi nad dogajanjem.

Občina ima  kotičke,  kjer se človek umiri ob poslušanju žuborečih potočkov, ob  strmenju  v počasi vijugajočo reko Mirno. Pomirjujoče delujejo tudi z raznolikim rastlinjem porasle vzpetine. Ko pa se človeku zahoče razgibati telo, se lahko odpravi na lepo urejena športna igrišča, na trim stezo ali na različne pohodne poti.

Nastanek pričujočega zbornika je spodbudil istoimenski literarni natečaj, ki je prav tako obeležil 10. obletnico ustanovitve Občine Mirna. Precej tu objavljenih leposlovnih izdelkov je najprej nastalo za potrebe natečaja.

Našo Mirno imamo vsi radi. Njeno lepoto zaznavajo tudi učenci. Svoje videnje in občutke so prelili na papir in nastale so pesmi, zgodbe, risbe, lepe misli, ki so zbrane v tej knjižici.

Literarni zbornik Osnovne šole Mirna ob 10. obletnici ustanovitve Občine Mirna (PDF klik)

Anica Marinčič, ravnateljica

Foto utrinki:

Dostopnost