JEDILNIK-vrtec od 15. 12. do 19. 12. 2025
|
DAN |
ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO |
POPOLDANSKA MALICA |
| Ponedeljek |
Rezan sir (7), tris paprik, črni kruh (1A), čaj, sadje |
Sadni krožnik | Zdrobova juha, štruklji z drobtinami (1A), zelena solata s koruzo, domača sadna solata | Polnozrnati krekerji (1A), sadje, čaj |
| Torek |
Kakav z domačim mlekom (6, 7), koruzna žemlja (1A), mešano suho sadje, sadje |
Sadno-zelenjavni krožnik |
Kostna juha z zakuho (1A, 3), svinjska pečenka, mlinci (1A), zelena solata, voda |
Pirina sirovka (1A, 7), čaj |
| Sreda |
Mlečna prosena kaša na domačem mleku (1A, 7), posip iz naribane temne čokolade, suho sadje (12), sadje |
Sadni krožnik |
Grahova juha, pečen ribji file brancina (4), ješprenova solata (1A, D), čaj |
Riževi vaflji s čokolado, sadje |
| Četrtek |
Namaz iz kisle smetane (7), pisani kruh (1A, 7), BIO korenje, čaj, sadje |
Sadno-zelenjavni krožnik |
Cvetačna juha, čufti (EKO goveje meso) (1A, 3), pire krompir, pesa v solati, voda |
Polnozrnati kruh, sadje, čaj |
| Petek | Pečene piščančje prsi, pirin kruh (1A, C), kisle kumare, čaj, sadje | Sadni krožnik | Pašta fižol s prekajenim mesom (1A, 3), polbeli kruh (1A), kremna rezina(1A, 3, 7), čaj |
Skuta s podloženim sadjem (7), polbeli kruh (1A) |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridržuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
JEDILNIK-vrtec od 22. 12. do 24. 12. 2025
|
DAN |
ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
| Ponedeljek |
Pirin zdrob na domačem mleku (1A, 7), lešnikov posip (8B), sadje |
Sadni krožnik |
Bučkina juha, sirovi kaneloni (1A, 3, 7), pražen krompir, zelena solata s fižolom, čaj |
Kruh rženi (1A, B), sadje, čaj |
|
Torek |
Domač tunin namaz (7), tris paprik, pirin kruh (1C), sadje, čaj |
Sadno-zelenjavni krožnik |
Kremna juha iz zelene (9), makaronovo meso z EKO govejega mesa (1A, 3), domača limonada |
Ajdova žemlja (1A), sadje |
| Sreda | Pica štručka (1A, 7), mini paradižnik, čaj, sadje | Sadni krožnik | Piščančja obara s krpicami (1A, 3), sadna rezina (1A, 7, 8AB), pisan kruh (1A, 7), voda |
LCA napitek z žiti (7), polnozrnati krekerji (1A, 7) |
|
Četrtek |
BOŽIČ |
|||
|
Petek |
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI |
|||
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridržuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
| SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI: |
| 1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (A – PŠENICA, B- RŽ, C – PIRA, Č – KAMUT, D – JEČMEN, E – OVES); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (A – MANDLJI, B – LEŠNIKI, C – OREHI, Č – INDIJSKI OREŠČKI, D – AMERIŠKI OREHI, E BRAZILSKI OREŠČKI, F – PISTACIJA, G – MAKEDAMIJA) ; 9. LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH. |
V OŠ Mirna uporabljamo “MESO IZ SEVNICE”
Kmečke zadruge Sevnica
VSA GOVEDINA V NJIHOVIH PRODAJALNAH JE VKLJUČENA V NACIONALNO SHEMO
“IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJE”, KI POTROŠNIKOM ZAGOTAVLJA,
DA PRODAJAJO GOVEJE MESO ŽIVALI, KI SO VZREJENE IN PREDELANE V SLOVENIJI.






