Skoči na glavno vsebino

Varno v vrtec in šolo

Projekt VARNO V VRTEC IN ŠOLO

 Nacionalni projekt »Varno v vrtec in šolo« je del širšega programa Šole sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, projekt  pa podpira tudi Agencija za varnost prometa (AVP).

 

CILJ: Sistematično, strokovno in kontinuirano pristopiti k vzgoji otrok na področju prometne vzgoje, ter jih varno vključevati v promet.
VKLJUČENI ODDELKI V PROJEKT:  Oddelki 2. starostnega obdobja.
ČAS IZVAJANJA: Kontinuirano skozi celo šolsko leto.

Tekom izvajanja projekta načrtujemo redne dejavnosti, kjer otroke skozi izkustveno učenje seznanjamo z osnovni prometni pravili, kot so prečkanje ceste na prehodu za pešce, nošenje odsevnih trakov ali oblačil, uporaba čelade pri kolesarjenju itd. Z uporabo različnih didaktičnih pripomočkov, kot so slike, plakati, risanke ali interaktivne igre, otrokom pomagamo, da bolje razumejo prometna pravila in situacije.

 Z doslednim izvajanjem teh aktivnosti, sodelovanjem s starši in z lokalno skupnostjo lahko ustvarimo varno in spodbudno okolje za optimalen otrokov razvoj. S tem pa prispevamo tudi k večji prometni varnosti v našem kraju za vse udeležence v prometu.

Dostopnost