Skoči na glavno vsebino

Jedilnik – šola

   JEDILNIK od 4. 11. do 8. 11. 2024

DAN

ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

 Ponedeljek

Domač špinačni namaz (3, 7), koruzni kruh (1A), BIO zelenjava, sadje, čaj

Domač špinačni namaz (3, 7), koruzni kruh (1A), BIO zelenjava, sadje, čaj

Gobova juha (7, 9), sirovi štruklji z drobtinami (1A, 3, 7), zelena solata s čičeriko, domača sadna kupa (7)

 

Torek

 

Polbela makovka (1A), domače mleko (7), suho sadje (12), sadje

Polbela makovka (1A), LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode, brez dodanega sladkorja in sladil (7), suho sadje (12), sadje

Brokolijeva kremna juha, pečen file ribe, popečena zelenjava (korenje, paprika, bučke), džuveč rjavi riž, rdeča pesa v solati, voda

ŠOLSKA SHEMA: HRUŠKE

Sreda

Pirin zdrob na domačem mleku (1AC, 7), posip iz naribane temne čokolade (7), sadje

Pirin zdrob na domačem mleku (1AC, 7), posip iz naribane temne čokolade (7), sadje

Paradižnikova juha, mleta pečenka z EKO mletim mesom (3), pražen krompir, kuhana zelenjavna priloga (korenje, grah, cvetača), stročji fižol v solati, voda

Četrtek

Domač mesno-zelenjavni namaz (3, 7), pirin kruh (1AC), redkvice, sadje, čaj

Domač mesno-zelenjavni namaz (3, 7), pirin kruh (1AC), redkvice, sadje, čaj

Kolerabna juha (9), perutninski ragu, špinačni široki rezanci (1A), zelena solata s koruzo in naribanim korenjem, čaj

ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO KMETIJE BRAJER

Petek

Marmelada (12), maslo (7), ovseni kruh (1AE), bela kava z domačim mlekom (1D,7), sadje

Marmelada (12), maslo (7), ovseni kruh (1AE), bela kava z domačim mlekom (1D,7), sadje

Mesno-zelenjavna enolončnica, polnozrnat kruh (1A), ajdove palačinke s skutnim nadevom (1A, 3, 6, 7), 100 % sok z vodo (1:2)

Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.                                                                    DOBER TEK!            

JEDILNIK od 11. 11. do 15. 11. 2024

DAN

ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

 Ponedeljek

Domač zeliščni namaz (7), pisani kruh (1A), sadje, čaj

Domač zeliščni namaz (7), pisani kruh (1A), sadje, čaj

Špinačna kremna juha (1AC, 7), piščančja bedra, mlinci (1A, 3), dušeno rdeče zelje, voda

ŠOLSKA SHEMA: PAPRIKA

 

Torek

 

Domače mleko (7), polnozrnati kosmiči z medom (1A), sadje

Kislo mleko (7), polnozrnati kosmiči z medom (1A), sadje

Kostna juha z zakuho (1, 3), popečen mladi sir (7), popečena zelenjava (korenje, čebula, paprika, bučke), rizi bizi z rjavim rižem, stročji fižol v solati, čaj

Sreda

Puranje prsi v ovitku, češnjev paradižnik, polnozrnat kruh (1A), sadje, čaj

Puranje prsi v ovitku, češnjev paradižnik, polnozrnat kruh (1A), sadje, čaj

Prežganka (1AC, 3), EKO goveji golaž, pire krompir (7), kitajsko zelje v solati, čaj

ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO KMETIJE BRAJER

Četrtek

Žitna kašica (1A, 8B), domače mleko (7), sadje

Žitna kašica (1A, 8B), domače mleko (7), sadje

Ribja juha (4), polnozrnati špageti bolognese (mleto piščančje meso) (1A), zelena solata s korenčkom, čaj

Petek

TSZ

Med, maslo (7), ajdov kruh (1A), domače mleko (7), jabolko

Med, maslo (7), ajdov kruh (1A), domače mleko (7), jabolko

Ričet z mesom (1D), rženi kruh (1AB), domače sadno pecivo (1AC, 3, 7), domača limonada

Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.                                                                    DOBER TEK!                                        

SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI:

1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, RŽ, PIRA, KAMUT, JEČMEN); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (VRSTA JE OZNAČENA NA JEDILNIKU); 9. LISTNA TELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH.

 

Dostopnost