Skoči na glavno vsebino

Turizmu pomaga lastna glava – zlato priznanje za OŠ Mirna

Devetošolci Leja Ajdišek, Eva Bizjak, Iza Dim, Maruša Jerič, Klara Končina, Amadej Kos, Tilen Kos, Iza Koščak, Jure Kovač, Julija Marn, Izak Meglič, Anamari Petje, Katarina Tomšič, Filip Trdina in Leja Višček so na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava z naslovom Okusni zakladi, ki je potekal 25. 4. 2024 v Domžalah, za svoje večmesečno delo prejeli dvojno zlato priznanje – za svoj izdelek kot celoto (pisna naloga, promocijski spot, predstavitev na tržnici) in za najbolj prepričljive promotorje svojega kulinaričnega spominka na tržnici.

Učenci so zasnovali svoj lastni kulinarični produkt Glavarjev BZZZ – energijsko ploščico iz lokalnih dolenjskih sestavin z unikatno embalažo, izkazali veliko mero ustvarjalnosti in delavnosti ter svoje delo prepričljivo predstavili ocenjevalcem in naključnim obiskovalcem v Mercator centru Domžale. Tekom celotnega dela so pridobili veliko novega znanja, izkušenj in življenjskih veščin.

Izmed 87 šol, ki so v aprilu sodelovale na tržnicah, se bodo najboljše, med njimi tudi OŠ Mirna, še enkrat predstavile na zaključni turistični tržnici, ki bo 16. maja na zunanjem prostoru tržnice v Medvodah.

Čestitamo prav vsem učenkam in učencem za velik dosežek. Ponosni smo na vas!

Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega projekta.

Mentorici Irena Dular in Maja Marinč

RAZISKOVALNA NALOGA OKUSNI ZAKLADI:

https://osmirna.splet.arnes.si/files/2024/03/OKUSNI-ZAKLADI-raziskovalna-naloga.pdf

PROMOCIJSKI VIDEOPOSNETEK:

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost