Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija v London

18. maja smo se odpravili na strokovno ekskurzijo v London. Pot se je začela že zelo zgodaj, ob 3.15. Z avtobusom smo se odpravili na letališče Marco Polo v Benetkah. Od tam smo leteli v London na letališče Gatwick. Ko smo pristali, smo se z vlakom odpeljali v hotel v južnem delu Londona.  Pot nas je kmalu zatem vodila do železniške postaje London Victoria. Najprej smo si ogledali koncertno dvorano Royal Albert Hall in spomenik Albert Memorial. Zelo zanimiva sta bila tudi muzeja Science Museum in Natural History Museum. Dan smo zaključili z ogledom Buckinghamske palače in trga Piccadilly Circus.

Drugi dan smo si med drugim ogledali najvišjo stavbo v Londonu – The Shard. Od tam smo pot nadaljevali na Greenwich do kraljevega astronomskega observatorija, kjer smo stali nekaj časa na vzhodni in potem spet zahodni polobli, saj skozi to točko poteka začetni poldnevnik. Iz Greenwicha smo se z ladjico po reki Temzi odpeljali nazaj v center Londona. Tam smo videli most Tower bridge in trdnjavo Tower of London. Lokalni vodič, ki nas je spremljal ves drugi dan, pa nas je v angleščini popeljal skozi zanimivo zgodovino Londona. Od blizu smo spoznali tudi nakupovalno ulico Oxford Street.

Za začetek tretjega dne smo si ogledali menjavo straže pred Buckinghamsko palačo. Sledil je ogled narodne galerije. Hitro smo nadaljevali proti Big Benu, parlamentu in opatiji Westminster Abbey. Od tam smo šli proti znamenitemu kolesu London Eye,  s katerega smo imeli prečudovit razgled na celotni London. Sledil je del mesta Camden Town, nato predel China Town in vožnja z dvonadstropnim avtobusom – double decker. Po mestu pa smo se večinoma vozili s podzemno železnico. Večerje smo imeli v različnih restavracijah. Ena od njih je bila pravi tradicionalni angleški pub.

Četrti dan je bil zadnji dan naše ekskurzije. Zjutraj smo uživali v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds, kjer smo se lahko slikali z znanimi osebnostmi in se z vlakcem popeljali skozi burno zgodovino Velike Britanije. Okoli dveh popoldne smo šli z vlakom proti letališču, s katerega smo leteli nazaj v Benetke. Čakala nas je še štiriurna pot domov. Ko smo prišli nazaj na Mirno, smo bili vsi veseli, da smo doma, a kar malo žalostni, ker je vse skupaj čisto prehitro minilo. Zagotovo se bom še vrnila v čudoviti London.

                                                                                                                            Zarja Platiše, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost