JEDILNIK-vrtec od 22. 4. do 26. 4. 2024
DAN | ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
Ponedeljek | Mlečni riž na domačem mleku (7), cimetov posip | Zelenjavni krožnik | Ribja juha (4), stroganov s svinjskim mesom, zdrobovi cmoki (1, 3, 7), pesa v solati, voda | Sadni krožnik, grisini (1), čaj |
Torek
|
Domač čokoladni namaz (1, 6, 7, 8), črni kruh (1), čaj | Sadno-zelenjavni krožnik | Goveja juha z zakuho (1, 3, 9), kuhana govedina, špinačna omaka (1, 7), pražen krompir, čaj | Pirin kruh (1), sadje |
Sreda(brezmesni dan) | Domač jajčni namaz (3, 7), kisle kumarice, koruzni kruh (1), bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7) | Sadni krožnik | Zeljna juha, sirovi kaneloni (1, 3, 7), džuveč riž, mešana solata (zelena in stročji fižol), domača limonada | Polnozrnata štručka (1), mleko (7), sadje |
Četrtek
|
Domače mleko (7), medeni polnozrnati kosmiči (1) | Sadno-zelenjavni krožnik | Bučkina juha z ajdovo kašo, piščančji zrezki v gobovi omaki, polnozrnat kuskus (1), zelena solata s čičeriko, čaj | Domač navadni jogurt kmetije Marn (7), sadje |
Petek
|
Štručka šunka-sir (1, 7), rezine korenja, čaj | Sadni krožnik | Mesno-zelenjavna obara s krpicami (1, 3), pisani kruh, kremna rezina (1, 3, 7), 100 % sok z vodo (1:2) | Krekerji (1), sadje |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
JEDILNIK-vrtec od 29. 4. do 3. 5. 2024
DAN | ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
Ponedeljek | Domač špinačni namaz (3, 7), redkvice, polnozrnat kruh (1), bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7) | Sadni krožnik | Milijonska juha (1, 3), tortelini v smetanovi omaki (1, 3, 7), zelena solata, voda | Domač navadni jogurt kmetije Marn (7), sadje |
Torek
|
Rižolino na domačem mleku (7), suhe slive (12)
|
Sadni krožnik | Zelenjavna kremna juha (9), makaronovo meso (1, 3), zeljnata solata s fižolom, čaj | Ajdova žemlja (1), zelenjavni krožnik, mleko (7) |
Sreda
|
PRAZNIK DELA
|
|||
Četrtek
|
PRAZNIK DELA
|
|||
Petek
|
Polnozrnati kosmiči z medom (1), mleko (7), banana | Sadno-zelenjavni krožnik | Mesno-zelenjavna enolončnica, koruzni kruh (1), domač vanilijev puding s smetano (1, 7), 100 % sok z vodo (1:2) | BIO piškoti s sadjem (1, 3, 7), čaj |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
JEDILNIK-vrtec od 6. 5. do 10. 5. 2024
DAN | ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
Ponedeljek
(brezmesni dan) |
Rezan sir, koruzni kruh, mini paradižnik, čaj | Zelenjavni krožnik | Kostna juha z zakuho, testenine z lečino bolonjsko omako, mešana solata (zelena in paradižnikova), domača limonada | Riževi vaflji, sadje, čaj |
Torek
|
Koruzni kosmiči z domačim mlekom, ržen kruh, sadje | Sadni krožnik | Prežganka, EKO goveji golaž, polenta, mlado zelje v solati, čaj | Zelenjavni krožnik, ovsena žemlja |
Sreda | Domač tunin namaz, črni kruh, sadje, čaj | Sadni krožnik | Koruzna kremna juha, pleskavica, pražen krompir, pečena zelenjava (korenje, bučke, paprika), zelena solata, voda | Polnozrnati grisini, sadje |
Četrtek
|
Polbela žemlja s semeni, domače mleko, lešniki, sadje | Sadno-zelenjavni krožnik | Špinačna kremna juha, puranji zrezek po dunajsko, džuveč riž, pesa v solati, čaj | Domač smuti, polnozrnat kruh |
Petek
|
Kisla smetana, pirin kruh, tris paprik, sadje, kakav brez dodanega sladkorja na domačem mleku | Sadni krožnik | Pasulj z mesom, pisani kruh, sladoled, 100 % sok z vodo (1:2) | BIO polnozrnati keksi s pomarančo, mleko |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI: |
1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, RŽ, PIRA, KAMUT, JEČMEN); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (VRSTA JE OZNAČENA NA JEDILNIKU); 9. LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH. |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.
V OŠ Mirna uporabljamo “MESO IZ SEVNICE”
Kmečke zadruge Sevnica
VSA GOVEDINA V NJIHOVIH PRODAJALNAH JE VKLJUČENA V NACIONALNO SHEMO
“IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJE”, KI POTROŠNIKOM ZAGOTAVLJA,
DA PRODAJAJO GOVEJE MESO ŽIVALI, KI SO VZREJENE IN PREDELANE V SLOVENIJI.